- Wat is internet-bellen?
- Problemen internet-bellen en alarmcentrale
- Bellen via de kabel
- Bellen via skype

Wat is internet-plus bellen?
Internet-Bellen houdt in dat het telefoonverkeer over de ADSL-aansluiting loopt. Hierdoor bent u over het algemeen goedkoper uit, omdat u niet langer twee abonnementen heeft, één voor ADSL en één voor de vaste telefoonverbinding. Bij Internet-bellen behoudt u uw telefoonnummer en blijft u gewoon bellen met uw huidige telefoons. Ook internetten blijft het zelfde.

Problemen internet-bellen en alarmcentrale
Veel alarmcentrales gebruiken de vaste telefoonverbinding om meldingen door te geven. Bij het aansluiten van Internet-bellen ontstaan hierbij vaak problemen.
Heeft u een huis- of bedrijfsalarm dat is aangesloten op een alarmcentrale, dan kunt u het beste uw vaste lijn behouden.

Bellen via de kabel
Bellen via de kabel is over het algemeen betrouwbaar, makkelijk en goedkoop. Er zijn twee manieren om te bellen via de kabel:
- U gebruikt internet en belt digitaal via uw eigen kabelaanbieder.
- U gebruikt internet via uw kabelaanbieder en belt digitaal via een andere aanbieder.
Beide manieren hebben hun voor- en nadelen. Als u al via de kabel internet, kunt u ook beter via de kabel gaan bellen. U bent op die manier veel voordeliger uit.

Om te kunnen bellen via de kabel heeft u een werkende kabelaansluiting voor TV nodig. Bij UPC moet u beschikken over een abonnement op kabeltelevisie. De overige kabelbedrijven bieden hun beldiensten alleen aan in combinatie met een internetabonnement. Verder heeft u een speciaal modem nodig dat geschikt is voor zowel internetten als bellen, een 'gewoon' kabelmodem volstaat niet.

Bellen via Skype
Met het computerprogramma Skype kunnen internet-gebruikers gratis telefoneren met andere Skype gebruikers. Via de website van Skype is de software gratis te downloaden. Middels SkypeOut kunnen gebruikers tegen betaling naar vaste én mobiele nummers kunnen bellen.