Aanbiedingen top GSM's:


Uitleg over I-mode, WAP, GPRS, UMTS:
- Wat is I-mode?
- Wat is WAP?
- Wat is GPRS?
- Wat is UMTS?
- Monofone, polyfone ringtones & realtones

Wat is I-mode?
I-mode van KPN is een platform voor diverse mobiele diensten voor consumenten, zoals e-mail versturen en ontvangen, beltonen downloaden, sms-en en informatie opvragen over o.a. nieuws, weer, sport en vervoer.

Wat is WAP
WAP is een wereldwijd ondersteunde standaard die het mogelijk maakt voor gebruikers van mobiele telefoons -en andere draadloze apparaten- internetachtige diensten te gebruiken. Met een WAPtoestel kun je op iedere plaats, op elk moment o.a.: spelletjes spelen, chatten, de weersverwachting zien, theaterkaarten kopen, real time beurskoersen zien, prijsvergelijkingen krijgen en de filemelding opvragen.

Wat is GPRS?
GPRS staat voor General Packet Radio Service. GPRS kan gezien worden als een opstapje naar UMTS. Het is een techniek in het GSM-netwerk die het mogelijk maakt om meer en sneller informatie te verzenden en ontvangen dan tot nu mogelijk was met GSM-telefoons. Om GPRS te kunnen gebruiken, heeft men een GPRS-toestel nodig.

Wat is UMTS?
UMTS staat voor: Universal Mobile Telecommunication System. UMTS is een derde generatie draadloos systeem voor mobiele communicatie en een verbeterde variant van het GSM/GPRS-netwerk. Door de toepassing van deze techniek kunnen meer gegevens per seconde worden verstuurd.
UMTS is ruim zes keer sneller dan ISDN, vergelijkbaar met ADSL lite. Een UMTS-toestel zal in mogelijkheden een combinatie kunnen zijn van een PC en een GSM-telefoon.Door UMTS komen multi-mediatoepassingen binnen het bereik van mobiele telefoons.

Wat zijn monofone, polyfone ringtones & realtones?
Ringtones of beltonen zijn korte muziekjes of geluiden die worden afgespeeld als een mobiele telefoon wordt gebeld.

Sinds het begin van de mobiele telefoons bestaan er monofone ringtoons, uit een enkele melodie. Sinds 2001 zijn er ook telefoons op de markt die polyfone beltonen kunnen afspelen waarbij er meerdere geluiden tegelijk hoorbaar zijn. In Japan had men al eerder de beschikking over geavanceerde telefoons. Tegenwoordig hebben de meeste telefoons ook ondersteuning voor zogenaamde realtones (MP3-ringtones).

De bekendste ringtone is de standaard Nokia Tune, deze klinkt al sinds jaren uit elke niet geconfigureerde Nokia telefoon. Een uitgebreide set ringtones wordt meegeleverd bij de telefoon, die het de gebruiker in staat stelt van ringtone te wisselen, of aan bepaalde bellers of bellergroepen een verschillende ringtone te koppelen. Nieuwe ringtones kunnen met behulp van software aan de telefoon worden toegevoegd, of kunnen (meestal via een betaalsite) worden verzonden aan de telefoon.