Welkom op www.telefoon.eu!


Leuke feiten:

13,2 miljoen mobieltjes!
In totaal worden in Nederland 13,2 miljoen mobieltjes actief gebruikt. Niet alleen groeit het aantal gebruikers, ook het aantal toepassingen groeit. Dataverkeer via gprs is bijvoorbeeld sterk in opkomst, denk aan i-mode en Vodafone Live! De mobiele telefoon biedt bovendien steeds meer functies, zoals een ingebouwde radio en camera.

Openheid over Irak!

500.000.000 mobiele bellers in China!
Het aantal mobiele bellers in China nadert met rasse schreden de half miljard, op een bevolking van 1,3 miljard. Volgens het Chinese persbureau Xinhua zijn er momenteel al meer dan 480 miljoen mobiele aansluitingen. De groei beloopt momenteel liefst 6,5 miljoen nieuwe gebruikers per maand. Het aantal mobiele bellers heeft het aantal Chinezen met een vaste telefoonlijn al ruim overschreden. Het land kent nog ‘maar’ 370 miljoen vaste aansluitingen.

15% alleen mobiel i.p.v. vast.
Al meer dan 15% van de huishoudens heeft alleen nog maar een mobiele telefoon. Het is een duidelijke trend, want de ieder kwartaal stijgt dit aantal met ongeveer één procent.

Mobieltjes en kinderen
De helft van de kinderen tussen 10 en 14 jaar heeft een mobiele telefoon waarvan de rekening betaald wordt door
de ouders. Van de onderzochte groep kinderen blijkt 90 procent in het bezit te zijn van een mobieltje, bij de oudste groep was dat zelfs bijna 100 procent. Zo’n 30 procent gaf als belangrijkste reden voor het hebben van een mobieltje op dat hun ouders graag wilden dat ze bereikbaar waren.

Bron: De Telegraaf en Nu.nl

Vrouwen en telefonie
Gesprekken met vrouwen behoren tot de leukste en langste gesprekken. De langste gesprekken worden met een vriendin (18%) en moeder (17%) gevoerd. Gesprekken met een vriendin vindt men het leukst (42%). Lange gesprekken met moeder horen volgens 83% zeker niet tot de leuke gesprekken.

Rare belgewoonten
Nederlanders houden er vreemde belgewoonten op na, als we een onderzoek van bureau Blauw Research in opdracht van KPN mogen geloven. Ongeveer één op tien neemt de mobiele telefoon op tijdens een vrijpartij. Dat is volgens 86% van de ondervraagden ongepast. Verder zegt één op de drie mensen wel eens te bellen op het toilet. Zo'n 80% vindt het ongepast om te bellen tijdens een etentje buiten de deur. Jongeren blijken overigens minder moeite te hebben met het bellen in openbare ruimtes dan veertig-plussers.

Onderzoek naar belgedrag door Vodafone
Vrouwen bellen langer dan mannen, maar sms'en ook meer en ze laten vaker de voicemail aanstaan. Het downloaden van content, zoals games, tv-beelden en ringtones is nog steeds een mannenzaak.

Het ideale mobieltje volgens de ondervraagde groep:
- past in handtas of broekzak (81%)
- past bij de persoonlijkheid (80%)
- gaat niet snel vervelen (78%)

Vrouwen blijken ook Pavlov-gevoelig: 62% van de Oostenrijkse vrouwen associeert een tringelende mobiel met "iets positiefs". In tegenstelling tot mannen, waarvan slechts 37% blij wordt als de telefoon afgaat.

Verder worden mobieltjes door de Oostenrijkers als belangrijk voor de veiligheid gezien. 70% van de Oostenrijkse vrouwen (en 63% van de mannen) wil zelfs hun kinderen van een mobieltje voorzien zodat die altijd hun ouders kunnen bereiken.

'GSM-gebruik beschadigt sperma'
Fabrikanten van mobiele telefoons zweren dat mobiel bellen volstrekt veilig is. Toch zeggen Amerikaanse onderzoekers te hebben ontdekt dat regelmatig gsm-gebruik mannen minder vruchtbaar maakt.

De onderzoekers riepen 364 mannelijke mobiele bellers op en vergeleek de spermaproductie en -kwaliteit met het belgedrag. Hun conclusie luidt dat mannen die vier of meer uur per dag bellen, minder zaad produceren en dat het zaad dat ze maken minder goed van kwaliteit is.

Britse deskundigen reageren sceptisch op het onderzoek van hun Amerikaanse collega's. Hoewel ze het onderzoek als 'degelijk' bestempelen, vinden ze het onwaarschijnlijk dat straling van een gsm die zich bij het hoofd bevindt, de zaadproductie en -kwaliteit aantast. De Amerikanen vermoeden dat de stralingseffecten zo groot zijn, dat het DNA erdoor wordt aangetast met een verminderde vruchtbaarheid als het zorgwekkende resultaat.
Bron: BBC News / GezondheidsNet

 

www.telefoon.eu te koop. Klik hier!